Gün | Liman | Varis Saati | Hareket Saati |
1. Gün | Brüksel / Belçika | 20.00 | |
2. Gün | Antwerp / Belçika | 03.00 | 18.00 |
3. Gün | Dordrecht / Hollanda | 03.30 | 17.30 |
Willemstad / Hollanda | 20.00 | -- | |
4. Gün | Willemstad / Hollanda | -- | 14.00 |
5. Gün | Gent / Belçika | 05.00 | 18.00 |
6. Gün | Brüksel / Belçika | 08.00 | -- |
TK 1943 10:55 İSTANBUL 13:30 BRÜKSEL
TK 1940 18:50 BRÜKSEL 23:30 İSTANBUL
1.Gün BRÜKSEL / BELÇİKA
08.00 İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Cruisera yetkilileriyle buluşma.
10.55 Türk Hava Yolları’nın TK1943 sefer sayılı uçuşu ile Brüksel’e hareket.
13.30 Brüksel’e varış ve gemiye transfer.
Brüksel; Avrupa Birliği’nin ve çikolatanın başkenti Brüksel. Brüksel’de hangi mevsim olursa olsun yağmur eksik olmaz. Özellikle kış ayları hava o kadar çok soğuk olur ki, hikâyeye göre Belçika çikolatasının bu kadar güzel olmasının sebebi yıl boyu kötü olan havalarmış, mutsuzluk yayan havalara çare olmak…
Brüksel’in diğer önemli tatları midye, waffle ve patates kızartması. Sanat ve kültür aktiviteleri ile turist çeken Brüksel, Avrupa Birliği merkezlerine ve NATO’ya ev sahipliği yapan bir Avrupa Başkenti. 1900’lü yıllarda Avrupa savaşlarla çalkalanırken, tarafsız kalmayı başarmış bir kent, kısmen de olsa tarihi yapılarını korumuş bir şehirdir.
2.Gün ANTWERP / BELÇİKA
Belçika’nın Flanders bölgesinde yer alan Anvers ya da Antwerp, aynı adı taşıyan Anvers idari ilinin başkenti ve bölgenin en büyük şehridir. Antwerpen Flamenkçe’de el fırlatmak anlamına gelir. Anvers, tarihi şehir merkezi, büyüleyici mimari yapıları ve dinamik yapısı ile keşfedilmeye değer bir kenttir.
3.Gün DORDRECHT – WILLEMSTAD / HOLLANDA
Dordrecht, Hollanda'nın güneybatısında bulunur, ülkenin en eski şehirlerinden biridir. Merwede, Noord ve Ouwe Maas gibi nehirlerle sulak bir alanda bulunan şehir, tahıl, şarap ve ahşap ticareti yapan önemli bir ticaret kentidir. Dordrecht oldukça zengin bir tarihi geçmişe sahiptir. Dordrecht'in eski şehir limanlarına, anıtlarına ve müzelerine doğru yürüdüğünüzde şehrin zenginliğini bugün de açıkça göreceksiniz.
4.Gün WILLEMSTAD / HOLLANDA
Willemstad, Hollands Diep Nehri (Ren Nehri) kruvaziyer limanıdır ve Hollanda'nın Kuzey Brabant eyaletinde (Moerdijk belediyesi) yaklaşık 3.000 nüfusuyla yıldız şeklinde bir kasabadır. En yakın büyük şehirler Rotterdam, Dordrecht ve Breda'dır.
5.Gün GENT / BELÇİKA
Gent, Brüksel ve Brugge arasında, Belçika’nın Flemenk bölgesinde yer alıyor. Bu şehirde Belçika’nın meşhur dörtlüsü waffle, bira, patates ve çikolatalarını tadabilirsiniz. Gent’de keşfedilecek çok yer vardır; ortaçağ dönemine ait kuleler, surlar, köprüler, müzeler, katedraller ve meydanlar… Gentliler şehirlerinin üç ünlü kulesi ile övünürler. Birincisi St. Bravo Katedrali (Ünlü Flaman ressam Jan Van Eyck’nın eseri Mystic Lamb’a ev sahipliği yapmaktadır.) İkincisi Belfry Çan Kulesi, üçüncüsü St. Nicholas Kilisesi.
6.Gün BRÜKSEL - İSTANBUL
Kahvaltıdan sonra, kısa süre serbest zaman ve havaalanına transfer.
18.50 Türk Hava Yolları’nın TK1940 nolu sefer sayılı uçuş ile İstanbul’a hareket
23.30 İstanbul Havalimanı’na varış
MPS Crucevita gemisinin ana güvertesindeki standart kabinler yaklaşık 14 metrekare büyüklüğündedir. Bu kabinlerde açılmayan iki büyük panoramik pencere ve duvara katlanabilen (Murphy tipi) iki tek kişilik yatak bulunmaktadır. Yataklar gündüzleri duvara kaldırılarak daha geniş bir yaşam alanı sağlanır. Kabinlerde ayrıca duşakabinli banyo, saç kurutma makinesi, düz ekran TV, ayarlanabilir ısıtma/soğutma sistemi, mini kasa ve yeterli depolama alanı mevcuttur.
MPS Crucevita gemisinin ana güvertesindeki standart kabinler yaklaşık 14 metrekare büyüklüğündedir. Bu kabinlerde açılmayan iki büyük panoramik pencere ve duvara katlanabilen (Murphy tipi) iki tek kişilik yatak bulunmaktadır. Yataklar gündüzleri duvara kaldırılarak daha geniş bir yaşam alanı sağlanır. Kabinlerde ayrıca duşakabinli banyo, saç kurutma makinesi, düz ekran TV, ayarlanabilir ısıtma/soğutma sistemi, mini kasa ve yeterli depolama alanı mevcuttur.
MPS Crucevita gemisinin üst güvertesindeki delüks kabinler, Fransız balkonlu tasarımlarıyla dikkat çekmektedir. Bu kabinler, yaklaşık 14 metrekare büyüklüğünde olup, açılabilir Fransız balkonları sayesinde doğrudan nehir manzarasının keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Kabinlerde iki tek kişilik yatak, duşlu banyo, saç kurutma makinesi, düz ekran TV, ayarlanabilir ısıtma/soğutma sistemi, mini kasa ve yeterli depolama alanı bulunmaktadır.
MPS Crucevita gemisinin üst güvertesindeki delüks kabinler, Fransız balkonlu tasarımlarıyla dikkat çekmektedir. Bu kabinler, yaklaşık 14 metrekare büyüklüğünde olup, açılabilir Fransız balkonları sayesinde doğrudan nehir manzarasının keyfini çıkarmanıza olanak tanır. Kabinlerde iki tek kişilik yatak, duşlu banyo, saç kurutma makinesi, düz ekran TV, ayarlanabilir ısıtma/soğutma sistemi, mini kasa ve yeterli depolama alanı bulunmaktadır.
Yurt dışına seyahat edecek tüm yolcularımızın, mevcut geçerli bulunan pasaportlarının ilk alış tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.Ayrıca seyahat bitimi itibari ile geçerlilik sürelerinin 6 aylık olması gerekmektedir.
Hizmet, hususi veya diplomatik pasaport başvurusu için 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nda belirtilen şartları taşımayan kişiler umuma mahsus pasaport başvurusunda bulunabilirler.
Hususi pasaportlar; Türkiye Büyük Millet Meclisi eski üyeleri, eski Bakanlar ile birinci, ikinci ve üçüncü derece kadrolarda bulunan veya bu kadrolar karşılık gösterilmek veya T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle sözleşmeli olarak çalıştırılan Devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine; diplomatik pasaport verilmesini gerektiren vazifelerden başka herhangi bir resmi vazife ile veya kendi hesaplarına yabancı ülkelere gittikleri zaman verilir. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeleri için, T.C. Emekli Sandığı ile ilgilendirilme ve emekli keseneklerinin bu derecelerden kesilmesi şartı aranmaz. Bunlardan emeklilik veya çekilme sebepleri ile vazifelerinden ayrılmış olanlara da bu tür pasaport verilir. İl ve ilçe belediye başkanlarına, görevleri süresince hususi pasaport verilir. Hususi pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine de aynı tür pasaport verilir. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür. Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hususi damgalı pasaport verilir. Hak sahibi ebeveynin vefatı durumunda vefat eden ebeveynden dolayı emekli aylığı (yetim maaşı) bağlanan çocuklar iş sahibi olarak değerlendirilmeyip yukarıda belirtilen diğer şartları taşımaları halinde hususi pasaport verilebilecektir..
Hizmet Pasaportları, Hükümetçe, Hususi İdarelerce veya Belediyelerce resmi vazifeyle dış memleketlere gönderildiklerinde veya dış memleketlerde vazifeye alınanlara, Türkiye Cumhuriyetinin üyesi bulunduğu uluslararası kuruluşlarda memur statüsünde çalışanlara, Türk Hava Kurumu ve Türkiye Kızılay Cemiyetince görevlendirilenlere verilir. Hizmet damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli hizmet damgalı pasaport verilir.
Diplomatik pasaportlar, Dışişleri Bakanlığı ile yabancı memleketlerde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik ve Konsoloslukları tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesi olmayan Bakanlara, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Uyuşmazlık Mahkemesi, Sayıştay, Genel Kurmay birinci ve ikinci başkanlarına, Cumhuriyet Başsavcısına, orgenerallere, oramirallere, eski cumhurbaşkanlarına, yasama meclisleri eski başkanlarına, eski başbakanlar ve dışişleri eski bakanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarları ile Diyanet İşleri Başkanına,Valilere, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Büyükelçilik unvanı almış olanlar ile, Dışişleri Bakanlığı meslek mensuplarına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği üst düzey görevlilerinden resmi bir görevle gönderilenlere, Türkiye Cumhuriyeti dış temsilcilikleri nezdinde memur edilen müşavirlere, ataşelere ve muavinlerine, Hükümet adına milletlerarası resmi müzakereler yapılması, mukavelenameler akdi için veya milletlerarası toplantılarla kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilenlere ve yabancı devletler veya millletlerarası teşekküller nezdinde daimi veya geçici görev yapmak üzere gönderilenlere, siyasi kuryelere verilir. Diplomatik pasaport alabilecek durumda bulunan veya alan kimselerin sıfat veya vazifeleri devam ettiği müddetçe, eşlerine, ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına 25 yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan, aynı zamanda bedensel, zihinsel veya ruhsal özürlerinden en az biri nedeniyle sürekli bakıma muhtaç durumda olduğu resmi sağlık kurumlarının düzenlediği sağlık kurulu raporu ile belgelenen çocuklarına da hak sahibi kişinin pasaportu ile aynı süre geçerli diplomatik pasaport verilir. Diplomatik pasaportlar hiçbir harç veya resme tabi değildir.
(Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)
(Çok Ortaklı)
(Çek Cumhuriyeti Ve İspanya Konsolosluğu Şirket Hesaplarını Kabul Etmemektedir.)
(Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)
(Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)
(İtalya ve İspanya Konsolosluğu evlilerde eş, bekârlarda anne veya baba dışında sponsoru kabul etmemektedir.)